2011. június 27., hétfő

Jön, jön, jön: VinAgora Borgála szombaton!

500 bizony

Ez egy teaser. Úgy is mint beharangozó. Szombaton ugyanis Magyar Nagydíj! Nem a Hungaroringen és nem Forma 1-ben, hanem a New York Palotában és borban.

Még pontosabban: a pécsi "Grand Prix" ünnepélyes díjátadója lesz Budapesten. Magyarország legnagyobb (és egyetlen:-) akkreditált nemzetközi borversenyét a 12. VinAgora Nemzetközi Borversenyt ugyanis június 16-19. között, Pécsett, a Corso Hotelben rendezték meg.
...498, 499...és 500!
A versenyre több mint 500 (ötszáz, bizony!) borminta érkezett, közel 20 országból – és ezt szombaton a halandók is mind megkóstolhatják (-juk).
Mint a sorszámból is visszakövetkeztethető: a versenyt 1992 óta, évente rendezi meg a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. és mindig más-más helyszínen. A cél ugyanis az, hogy a nemzetközi zsűri tagjait – köztük a jedinek becézett Master of Wine-okat – megismertessék a magyarországi borrégiókkal, a magyar terroir-ral, és - annak szerves részeként - a magyar borászokkal.
Szombaton, a fejenkénti 4 ezer forintért a nagyközönség számára is nyitott gálán osztják ki a nemzetközi borversenyek legmagasabb elismerését az ún. Champion díjakat. (Mint tudható, ezeket kizárólag az aranyérmet nyert borok versenyében lehet kiérdemelni.)
Anélkül, hogy előre lelőnénk, ki lőtte le a háziurat, annyit elárulunk, hogy a zsűri öt bornak és 1 pezsgőnek ítélte oda a Champion díjat.
És hat díjból négyet magyar bor érdemelt ki…

Ne menjenek sehová, a reklám után folytatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése